Controle uitgevoerd op bungalowpark

Geplaatst op vrijdag 11 oktober 2024

De gemeente Waalre heeft samen met het team van Ariadne en het Kempen Interventie Team (KIT) op 10 oktober jl. een controle uitgevoerd op een bungalowpark aan de Heikantstraat in Waalre. Dit bezoek leverde meer duidelijkheid over wie er op dit park verblijven, de kwaliteit van de recreatiewoningen, de voorzieningen en de veiligheidssituatie op dit park.

Burgemeester Oosterveer: “Bij dit soort controles bekijken we of een park voldoet aan veiligheid en recreatie. In ons Omgevingsplan is opgenomen dat hier geen permanente bewoning mag zijn, de bungalows moeten recreatief gebruikt worden.” Er is gekeken naar de aanwezige bouwwerken, waar deze voor gebruikt worden en wie er woont. Tijdens de controle zijn overtredingen aangetroffen (op het gebied van permanente bewoning). De gemeente neemt dit verder in onderzoek en zal waar nodig stappen ondernemen om de overtredingen te beëindigen. De aanwezige eigenaar en huurders verleenden volledige medewerking.

Kempen Interventie Team

Het Kempen Interventie Team is een samenwerkingsverband tussen de acht Kempengemeenten, politie, Omgevingsdienst en Veiligheidsregio. De Kempengemeenten zijn de gemeente Veldhoven, Best, Oirschot, Waalre, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Bergeijk. Dit team controleert regelmatig locaties waarbij het vermoeden bestaat dat er sprake is van het niet voldoen aan wet- en regelgeving of van andere misstanden. Zoals (illegale) bewoning, strijdig gebruik van het pand, brandveiligheid, inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP), prostitutie, mensenhandel, drugs. Bij deze controle was naast bovengenoemde partners ook netwerkbeheerder Enexis betrokken.

Melden

De gemeente Waalre voert de controles uit om ondermijnende criminaliteit aan te pakken, waar mogelijk te voorkomen en om de veiligheid te waarborgen. Signalen of vermoedens van criminaliteit kunt u altijd anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

U kunt het melden bij het politieteam in uw buurt, telefoon: 0900-8844, of via de gemeente op handhaving@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.