‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ Kom naar de informatiebijeenkomst op 11 oktober

Geplaatst op maandag 23 september 2024

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen van hun privégegevens of bezittingen te beroven. Ook in de gemeente Waalre zien we oplichters. Die doen zich bijvoorbeeld voor als agent die wil weten of je waardevolle spullen in huis hebt. Of als een bankmedewerker die even bij je langskomt. Iedereen kan slachtoffer worden van dergelijke trucs, maar vaak zijn senioren slachtoffer. Daarom hebben de politie en de gemeente Waalre de handen ineengeslagen om voorlichting te geven. Op 11 oktober is er een informatiebijeenkomst ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’, over de verschillende oplichtmethodes voor inwoners van 65 jaar en ouder.

Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over de meest voorkomende methodes die criminelen gebruiken. We besteden aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit zoals meekijken bij pinnen, babbeltrucs, Spoofing, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes). En krijg je tips om dergelijke oplichting te voorkomen. Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom staat de maand oktober helemaal in het teken van Senioren en Veiligheid.

Meld je aan!

De bijeenkomst is in Het huis van Waalre, en wordt twee keer gehouden. De middagsessie is van 15.00 tot 17.00, de avondsessie is van 19.00 tot 21.00. Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar veilig@waalre.nl of door te bellen naar het algemene nummer van de gemeente Waalre 040-2282500. Vergeet niet aan te geven of je in de middag of in de avond komt.

We zien je graag op 11 oktober.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.