Bewoners Anna Paulownalaan vormen gazon om tot bloemenweide

Geplaatst op maandag 23 september 2024

Bewoners van de Anna Paulownalaan hebben op zaterdag 21 september een deel van het gazon aan de Anna Paulownalaan omgevormd tot een bloemenweide. Dit is een initiatief van enkele bewoners van de straat in samenwerking met IVN Natuureducatie Valkenswaard-Waalre en de gemeente.

Tijdens de aanleg was ook wethouder Suzan van de Goor aanwezig: ‘Het is heel fijn om te zien dat inwoners zelf initiatief nemen om hun leefomgeving te verbeteren. Als gemeente ondersteunen we dit initiatief om Waalre nog mooier en gezonder te maken! Een bloemrijke omgeving is goed voor planten, insecten, vogels, dieren én gezond voor de mens.’

Aanleg bloemenweide

De bloemenweide loopt van het Christoffelpad tot aan het eerste grasveld aan de Anna Paulownalaan. Eerder deze maand werd de huidige grasmat verwijderd. Afgelopen zaterdag zijn de bloemen ingezaaid. De bloemen hebben het eerste jaar nodig om te ontwikkelen. Vanaf het tweede jaar kunnen de bewoners genieten van de bloemen en planten. De bloemen bloeien van mei tot oktober in verschillende geuren en kleuren! De bloemenweide gaat mee in het onderhoud van Vebego Groen, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het groen in de openbare ruimte in de gemeente.

Meer biodiversiteit voor een groene en gezonde leefomgeving

Veel planten, vlinders en bijen zijn de laatste jaren verdwenen door verschillende redenen. De bloemen en bladeren in deze graslanden bieden voedsel en een veilige plek aan bijen, vlinders en andere insecten. Bij de bloemenweide zijn ook twee bijenpalen geplaatst. De gemeente ondersteunt projecten die de biodiversiteit in Waalre vergroten.

Bloemrijke bermen bieden nog meer voordelen:

  • Ze zorgen voor verkoeling tijdens hittegolven
  • Ze vangen beter water op tijdens hevige regenval
  • Ze zijn beter bestand tegen droogte dan gewoon gras

Meer informatie

Heb je vragen over dit initiatief of heb je zelf een idee voor het vergroenen van jouw buurt of omgeving? Neem dan contact op met een medewerker van openbaar groen van de gemeente, bereikbaar via openbareruimte@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.