World Cleanup Day: meer dan 75 inwoners gingen op pad

Geplaatst op zaterdag 21 september 2024

Op zaterdag 21 september vond de World Cleanup Day 2024 plaats. Op deze heerlijk zonnige dag heeft Nederland een grote schoonmaakbeurt gekregen. Ook de gemeente Waalre deed mee. Tijdens deze dag sloegen inwoners, verenigingen en de gemeente Waalre de handen ineen.

Inwoners van de gemeente Waalre zijn in groepjes op pad gegaan om hun leefomgeving een stukje schoner te maken. Dit jaar waren er maar liefst 75 inwoners actief tijdens deze opschoondag, waaronder leden van vogelvereniging de Edelzanger, de jeugd met ouders van carnavalsvereniging de Keien, de jeugdbrandweer en de welpen van Scouting Aalst-Waalre. Daarnaast ging er ook een groot aantal enthousiaste inwoners samen met vrienden, buren of hun kinderen op pad.

Ook wethouder Suzan van de Goor heeft meegeholpen met het schoonmaken van de gemeente en sprak haar waardering uit naar de deelnemende inwoners en verenigingen voor hun inzet gedurende deze dag.

Plastic verpakkingen, flesjes en sigarettenpeuken

Er werd al snel veel afval geraapt. “Er ligt dit jaar minder afval dan voorheen, maar er is nog steeds genoeg te rapen”, aldus een deelnemer. Materialen die vooral gevonden werden waren plastic verpakkingen, flesjes en sigarettenpeuken.

De gemeente faciliteerde deze dag door de inwoners te voorzien van materialen zoals afvalknijpers en veiligheidshesjes. Daarnaast reed de gemeente samen met Ergon rond om afval in te nemen en koffie, thee en appels uit te delen.

Vrijwilliger worden?

Wist je dat binnen gemeente Waalre een grote groep vrijwilligers actief is die regelmatig tijdens een wandeling een afvalknijper en een vuilniszak meenemen om zwerfafval te rapen? Mocht je zin en tijd hebben om ook af en toe in je vrije tijd zwerfafval te rapen, meld je dan aan door een mail te sturen naar duurzaamheid@waalre.nl. Je krijgt dan van de gemeente de benodigde materialen in bruikleen, zodat je op pad kunt gaan wanneer je wilt. Samen houden we de gemeente Waalre schoon.

World cleanup dayWorld cleanup day

World cleanup day

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.