Inzameling Klein Chemisch Afval

Geplaatst op donderdag 19 september 2024

Het Klein Chemisch Afval (KCA) wordt weer ingezameld met de chemokar op donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart.

Klein Chemisch Afval (KCA) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Bij verbranding veroorzaken deze stoffen luchtvervuiling en bij storten kunnen de bodem en het grondwater vervuild worden. Lever klein chemisch afval daarom altijd op de juiste manier in.

Hoe herken ik KCA?

Vrijwel alle producten die tot het klein chemisch afval behoren, kun je herkennen aan het speciale logo op de verpakking. Bewaar klein chemisch afval (kca) altijd apart, want dit zamelen we apart in. Onderaan dit artikel vindt je een lijst met producten die behoren tot het KCA. Twijfel jij over bepaalde producten? Neem dan contact op met de afdeling Dienstverlening, Team vergunningen van de gemeente Waalre, via telefoonnummer 040-2282500.

Inleverlocaties

Er zijn vier centrale locaties van de chemokar waar jij met je chemobox naar toe kunt om jouw KCA in te leveren. De chemokar staat een ochtend óf een middag op één van de vier locaties, zodat je ruim de tijd hebt om daarnaartoe te gaan.

Donderdag 26 september

  • 09.00 - 12.30 uur: Winkelcentrum De Voldijn Aalst, parkeerterrein achter Jumbo
  • 13.30 - 17.00 uur: Parkeerterrein bij Voetbal Vereniging Waalre, Dreefstraat 48

Vrijdag 27 september

  • 09.00 - 12.30 uur: De Pracht Aalst
  • 13.30 - 17.00 uur: Winkelcentrum Den Hof Aalst, parkeerterrein bij Albert Heijn

Wat mag er in de chemobox?

In de afvalkalender lees je meer over wat bij KCA hoort.

Milieustraat Veldhoven

Wil jij jouw milieubox tussen twee inzamelacties legen? Dan kun je gratis terecht bij de Milieustraat in Veldhoven, Habraken 2409. De Milieustraat is geopend van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur, op woensdag tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. Als jij naar de Milieustraat in Veldhoven gaat, moet jij wel een legitimatie bewijs of een poststuk meenemen waaruit blijkt dat je een inwoner van Waalre bent.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.