Cultuur in Waalre, dat vormt je!

Geplaatst op dinsdag 17 september 2024

Cultuur vormt je en is goed voor je mentale gezondheid. Actief bezig zijn met kunst en cultuur verbindt je hoofd, hart en handen. Dat houdt je vitaal en gelukkig. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat muziek maken en zelfs muziek luisteren, je brein positief beïnvloedt én ontwikkelt en daarom op alle fronten levensbevorderlijk is. Zo worden jongeren socialer en blijven ouderen langer vitaal. Op verschillende plekken in Waalre hangen posters waarin bekende Waalrenaren die zelf cultureel actief zijn uitleggen waarom ze dat doen en waarom dat goed voor ze is.

Beter in je vel!

Van theaterspelen leer je jezelf presenteren voor een groep, door te dansen zak je na je werk of schooldag wat meer uit je hoofd in je lichaam en dat zorgt er letterlijk en figuurlijk voor dat je beter in je vel zit. Door te schilderen of te beeldhouwen ontwikkel je je motoriek en ruimtelijk inzicht. Kortom, een culturele activiteit draagt bij aan een gezond Waalre, verbreedt je horizon en bovendien is het meestal een sociale activiteit die je samen met anderen doet. Redenen genoeg dus om actief aan culturele activiteiten deel te nemen! Kijk op waalre.nl/cultuur voor meer informatie.

Financiële ondersteuning via het Jeugdfonds

Heb je kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar die niet kunnen deelnemen aan culturele activiteiten of kunnen sporten door financiële omstandigheden? Dan kun je een beroep doen op het Jeugdfonds Sport en Cultuur Brabant waar gemeente Waalre bij aangesloten is. Ga rechtstreeks naar kieseenclub.nl om je aan te melden of ga voor meer informatie naar waalre.nl/jeugdfonds of jeugdfondssportencultuur.nl.

Financiële ondersteuning via het Volwassenenfonds

Ook volwassenen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een financiële ondersteuning. Dit gebeurt vanuit het Volwassenenfonds Sport en Cultuur waar de gemeente bij aangesloten is. Kijk voor meer informatie op volwassenenfonds.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.