Natura 2000-project Dommeldal van Waterschap

Geplaatst op donderdag 12 september 2024

Provincie Noord-Brabant wil samen met Waterschap De Dommel de mogelijkheden verkennen om de natuur in het zuidelijke deel van het Dommeldal te verbeteren. Het zuidelijke Dommeldal hoort grotendeels bij het Natura 2000-gebied ‘Groote Heide, Leenderbos & De Plateaux’.

De belangrijkste natuur is te vinden in de deelgebieden Elshouters- ’t Heike in het noorden bij Dommelen. En in De Malpie in Valkenswaard. Het Waterschap werkt in dit gebied aan de Natura2000-doelstellingen. Het kijkt daarnaast wat we nog meer kunnen doen. Denk aan maatregelen uit Kader Richtlijn Water (KRW) en werken aan Natuurnetwerk Brabant (NNB). Het waterschap werkt in dit gebied samen met bijvoorbeeld de gemeenten Valkenswaard, Waalre en Bergeijk en Natuurmonumenten aan projecten. Die projecten versterken elkaar en we werken allemaal aan dezelfde doelen. Meer informatie over het Natura 2000-project vind je op de website van Waterschap de Dommel.

Voornemen en participatie projectbesluit Natura 2000 Dommeldal ter inzage

Provincie en het waterschap hebben nu de Kennisgeving voornemen en participatie projectbesluit Natura 2000 Dommeldal uitgebracht. In deze kennisgeving lees je wat het Natura 2000-project Dommeldal en het te nemen projectbesluit inhouden. En hoe de provincie en het waterschap je hierbij betrekken. Je kunt hierop ook jouw reactie geven.

Reactie indienen

Heb je aandachtspunten en ideeën die je de provincie Noord-Brabant en Waterschap De Dommel wil meegeven? Maak dan gebruik van de interactieve kaart of stuur een e-mail naar dommeldal@dommel.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.