Week van de ontmoeting van 26 september t/m 2 oktober

Geplaatst op dinsdag 10 september 2024

Van 26 september t/m 2 oktober is het de landelijke week tegen eenzaamheid. Het thema van dit jaar is ‘Kom erbij!’. Daarom worden er door het hele land speciale activiteiten georganiseerd met extra aandacht voor ontmoeting en contact.

Eenzaamheid is niets om je voor te schamen

Sociale relaties met andere mensen zoals familieleden, vrienden en kennissen zijn belangrijke hulpbronnen in het dagelijks leven. Ze vormen het sociale fundament van elk mens en dragen bij aan het gevoel van een zinvol leven. Een sterk sociaal netwerk kan ook een goede buffer zijn om je niet eenzaam te gaan voelen. Naar schatting zijn in de gemeente Waalre 1600 volwassenen en oudere inwoners (zeer) ernstig eenzaam. Ook steeds meer jongeren hebben hiermee te maken. Het is zeker niets om je voor te schamen! Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. En iedereen kan er iets tegen doen.

Een klein gebaar maakt een groot verschil

Naast alle activiteiten zijn er ook gratis ansichtkaarten verkrijgbaar bij het team Goed voor Mekaar Waalre en bij de receptie van het Huis van Waalre met de boodschap: ik nodig je uit! Stuur deze week eens een kaartje naar iemand waar jij bij op bezoek wil gaan. Of nodig iemand uit om samen een wandeling te maken. Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken. Kijk wat jij nog meer kunt doen voor jezelf of voor een ander op eentegeneenzaamheid.nl en speciaal voor jongeren is er Join Us.

Lezen over eenzaamheid

De bibliotheek in het Huis van Waalre besteedt de hele week aandacht aan eenzaamheid en ontmoeting door boeken over het onderwerp extra in de spotlight te zetten.

Activiteiten

Je leest in de agenda op socialegidswaalre.nl welke activiteiten er in Waalre zijn.

Naast de activiteiten die speciaal in de week tegen eenzaamheid georganiseerd zijn vind je in de agenda ook andere activiteiten. Er is het hele jaar door van alles te doen in Waalre. Zo kun je op heel veel manieren in contact komen met anderen, bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een vereniging of door een hobby (weer) op te pakken.

Vind je het lastig om zelf ergens alleen op af te stappen, dan kun je hulp vragen via Goed voor Mekaar Waalre: 06 – 25 76 24 22 (maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur) of info@goedvoormekaarwaalre.nl. Of plaats een oproep op de website goedvoormekaarwaalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.