21 september Wereld Alzheimer Dag

Geplaatst op dinsdag 10 september 2024

Gratis informatiebijeenkomst bewegen op muziek

Zaterdag 21 september 2024 is het Wereld Alzheimer Dag. Met deze dag vragen we aandacht voor dementie. Dat is hard nodig, want in Nederland komen er jaarlijks zo’n 50.000 mensen met dementie bij. En er is nog geen medicijn beschikbaar. Dit keer is het thema ‘Samen in beweging’. Daarom organiseren de gemeente Waalre en Alzheimer Nederland op 23 september een bijeenkomst over het belang van bewegen. Hoe helpt bewegen om gezond te blijven en ziekte of achteruitgang af te remmen. En nog belangrijker: hoe kan je hier op oudere leeftijd plezier in houden of zelfs krijgen?

Tijdens de bijeenkomst bespreekt Maria van Engelen van de werkgroep ‘dementievriendelijk Waalre’ de invloed van bewegen op je lichaam. Dit doet ze met ervaringsdeskundigen, mantelzorgers en een fysiotherapeut. Daarbij gaat het niet alleen om je botten, spieren, hart en longen, we praten ook over de invloed van bewegen op de hersenen. Zij leggen ook uit hoe bewegen helpt bij het voorkomen van vallen en hoe het helpt om zo lang mogelijk voor jezelf te kunnen zorgen als je ouder wordt. De inhoudelijke informatie wisselen we af met praktische beweegoefeningen. Uit ervaring weten we dat deze bijeenkomst niet alleen informatie oplevert, maar ook ontspanning en plezier samen met de andere deelnemers. Een mooie manier om je brein en lichaam fit te houden.

Beweeg je met ons mee?

De informatiebijeenkomst is op maandag 23 september van 19.00-21.00 in Het Klooster, Hoogstraat 8 Waalre. De bijeenkomst is voor mensen met (beginnende) vergeetachtigheid, Parkinson, NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en hun partners en/of mantelzorgers. Je hoeft echt niet te kunnen dansen om deel te nemen! Deelname is gratis, we zorgen voor een kopje koffie of thee. Graag wel even aanmelden, dan rekenen we op je. Aanmelden kan via gezond@waalre.nl of bel naar 040-2282500.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.