Onderhoud bodembedekkers en hagen knippen

Geplaatst op maandag 2 september 2024

Inmiddels zijn we weer druk bezig met de tweede ronde hagen knippen. Dat doen we met een heggenmaaier en met een elektrische heggenschaar. Deze heggenmaaier is aan een tractor verbonden zodat we grote en lange heggen sneller kunnen knippen. Waar we niet direct met de heggenmaaier bij kunnen, knippen we bij met een elektrische heggenschaar.

Daarnaast starten we vanaf 9 september de 3e ronde voor het snoeien van de bodembedekkers. Naar verwachting zijn we na 6 oktober klaar met het onderhoud aan de hagen en bodembedekkers.

Wist u dat de langste dag van het jaar is inmiddels geweest? Dat betekent dat de groeisnelheid van de plant afneemt. Dit zorgt ervoor dat na het onderhoud de bodembedekkers en de hagen goed voorbereid de winter in gaan. Uiteraard blijven we de zichthoeken en eventueel (nog) snelgroeiende hagen en bodembedekkers meenemen in het reguliere onderhoud.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.