Doe jij ook mee tijdens de World Cleanup Day 2024?

Geplaatst op dinsdag 27 augustus 2024

Zaterdag 21 september is het weer zo ver: de World Cleanup Day in Waalre. Op de World Cleanup Day gaan in meer dan 200 landen mensen op pad om de leefomgeving schoon te maken. Help jij ook mee om Waalre zwerfafvalvrij te maken?

Tijdens deze actie krijgt de Waalre een grote schoonmaakbeurt. Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Want hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden!

Tijdens de World Cleanup Day gaan inwoners, verenigingen en de gemeente samen aan de slag. Als gemeente werken we al een aantal jaar actief aan het verminderen en voorkomen van zwerfaval. Dit doen wij bijvoorbeeld via gastlessen op basisscholen, het faciliteren van vrijwilligers die in hun eigen buurt zwerfafval rapen en het organiseren van opruimacties zoals de World Cleanup Day.
Op zaterdag 21 september rijdt de gemeente van 10.00 tot 15.00u rond in een wagen van Ergon om volle vuilniszakken op te halen en inwoners aan te moedigen. Hierbij delen we ook koffie en thee uit!

Wil jij ook meedoen? Meld je dan aan!

Fijn toch, schone straten en parken? Meld je uiterlijk zondag 15 september aan via duurzaam@waalre.nl. Geef bij de aanmelding aan met hoeveel mensen je op pad gaat en welke materialen je nog nodig hebt. De gemeente heeft afvalknijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes ter beschikking. We bezorgen deze materialen bij jou thuis en we komen het door jou geraapte afval en de materialen daar ook weer ophalen. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Waar ga jij aan de slag?

Na jouw aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail. Voorafgaand aan de World Cleanup Day nemen we contact met je op. We vragen je in welk gebied je gaat schoonmaken zodat we ervoor kunnen zorgen dat we samen een zo groot mogelijk deel van Waalre zwerfafvalvrij maken.

Wij kijken ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan op zaterdag 21 september. Tot dan!

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.