Let op! Verkeershinder Eindhovenseweg kruising Kon. Julianalaan en Kon. Wilhelminalaan

Geplaatst op dinsdag 20 augustus 2024

Vanaf maandag 12 augustus zijn de werkzaamheden aan de Eindhovenseweg weer van start gegaan. Aannemer Den Ouden werkt dan aan de Eindhovenseweg bij de kruising Koningin Julianalaan en Koningin Wilhelminalaan. Tijdens het werk zijn kruisende wegen Kon. Wilhelminalaan en Kon. Julianalaan niet bereikbaar met de auto. Plan tijdig uw vertrek in. Pak de fiets of neem de snelste route via de nieuwe N69.

Wat gaan we doen

Het kruispunt krijgt een nieuwe inrichting. De nieuwe inrichting is vergelijkbaar met de nieuwe ovonde bij de Raadhuisstraat en Brabantialaan. Met deze inrichting verbetert de doorgang van het kruisende verkeer vanuit de zijwegen. Het lange wachten om de Eindhovenseweg op te gaan of over te steken wordt zo minder. Dit was ook één van de speerpunten van het ontwerp van de Eindhovenseweg. Zodra de wachttijd te lang wordt, regelen de verkeerslichten een goede doorgang.

Planning

Vanaf mei zijn de werkzaamheden aan het kruispunt gestart. Op 12 augustus zijn de werkzaamheden aan de kant van de Koningin Julianalaan gestart. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met november 2024.

Bereikbaarheid en omleidingen

Tijdens deze fase zijn kruisende wegen Kon. Wilhelminalaan en Kon. Julianalaan niet bereikbaar. Plan tijdig uw vertrek in. Pak de fiets of neem de snelste route via de nieuwe N69.

  • Voetgangers: Bereikbaar via trottoir of rijplaten. U mag over het fietspad lopen.
  • Fietsers: Voor fietsverkeer gelden lokale omleidingen. De route wordt aangegeven met gele bebording.
  • Auto: Het doorgaande autoverkeer op de Eindhovenseweg tussen Eindhoven en Valkenswaard blijft mogelijk via (tijdelijke) asfaltrijbanen.

Vanaf de Eindhovenseweg zijn de Koningin Wilhelminalaan en de Koningin Julianalaan afgesloten.

Meer informatie

Kijk op de website van Duurzaam door Waalre voor alle informatie over dit project. Of download de BouwApp op uw telefoon of tablet.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.