Werkzaamheden uitbreiding stroomnet Waalre en Valkenswaard

Geplaatst op maandag 15 juli 2024

Enexis netbeheer gaat met nieuwe stroomkabels het elektriciteitsnetwerk tussen Eindhoven, Waalre en Valkenswaard verbeteren. Zo wordt het middenspanningsnet sterker en blijft de elektriciteitslevering betrouwbaar en veilig. Aannemersbedrijf Hurkmans zal de werkzaamheden in opdracht van Enexis uitvoeren.

Voortgang

Het project bevindt zich in de voorbereidingsfase. In deze fase wordt het ontwerp gemaakt, (bodem)onderzoek uitgevoerd en worden vergunningsaanvragen gedaan. Deze liggen nu ter inzage bij de gemeenten. Na akkoord wordt de planning definitief en starten de werkzaamheden zo snel mogelijk, naar verwachting nog dit najaar.

Werkzaamheden

De nieuwe stroomkabels worden aangelegd in open ontgraving en gestuurde boringen. Bij een open ontgraving wordt met een graafmachine een sleuf gegraven. De kabels worden daarin gelegd waarna de sleuf weer wordt gedicht. Bij een boring wordt niet gegraven. Onder de grond wordt met een boormachine een doorgang gemaakt waar de kabels doorheen worden getrokken. Figuur 1 toont een overzicht van het project. Daarin is te zien waar er wordt gegraven of geboord.

Wat betekent dit voor jou?

Tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden overlast ervaren. Denk aan geluid, omleidingen en bouwverkeer. Hurkmans doet er alles aan de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo blijven woningen goed bereikbaar, is er nauwelijks sprake van trillingen en is stroomafsluiting niet nodig. Na afloop is er boven de grond niets van de werkzaamheden te zien. Echter ligt onder de grond een goede basis om je woning ook in de toekomst van voldoende stroom te voorzien.

Blijf op de hoogte

Indien de werkzaamheden plaatsvinden bij jou voor de deur, ontvang je hierover een informatiebrief. Ook wordt na de zomervakantie een informatieavond gepland. Hierover volgt later meer informatie. Op enexis.nl/actueel is altijd de meest actuele informatie over het project te vinden. Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar omgevingsmanager@hurkmansbv.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.